,

Ze willen vooral twee dingen…
Een: uitgaan tot een stuk in de nacht en er ’s morgens fris en uitgeslapen uitzien. En twee: make-up gebruiken waardoor ze er altijd goed uitzien, en dan vooral op foto,” zegt dokter Karavani. “Voor het eerste hebben we lasers, volumes en spierontspanners; voor het tweede ontwikkelen we cosmetica op maat.”Geen wonder dus dat een flinke schare BV’s met plezier de deur van de kliniek van Dr. Karavani in Antwerpen platlopen. Want geef toe: er jong en fris (blijven)uitzien, willen we allemaal wel.

Bijna alle BV’s gebruiken spierontspanners
Dokter, welke behandelingen zijn het meest populair bij BV’s? Dat hangt ervan af. We gaan eerst het gelaat op 5 punten beoordelen: de mate waarin het gelaat ontspannen en rimpelvrij is, hoe vol het gelaat is, hoe elastisch de huid is, hoe ‘grof de huidstructuur is, en het aantal donkere en rode vlekken. Als je aan die 5 punten voldoet, dan heb je de perfecte huid, maar wees gerust: niemand haalt de maximumscore. We doen dat ofwel met spierontspanners om uitdrukkingsrimpels te vermijden, ofwel door het inspuiten van volume of eigen vet om het gelaat meer volume te geven, ofwel door lasers, serums, peelings of het inbrengen van draden … Voor elk ’huidprobleem’ is er wel een oplossing. En vooral spierontspanners zijn populair natuurlijk.

Ook benieuwd wie nu en dan een ‘spierontspannertje’ doet? Ziehier een kort – en heel erg onvolledig! – overzichtje van BV’s die het in de boekjes al toegegeven hebben …

Phaedra Hoste (43) begon jaren geleden spierontspanners te gebruiken nadat haar dat aangeraden werd tijdens een badpakkenshoot.

Jo Vally (56) gebruikt al jaren spierontspanners en geeft dat ook grif toe. De zanger wil er niet als een twintiger uitzien, maar als de goed verzorgde vijftiger die hij is.

Ook Silvy De Bie (34) steekt niet onder stoelen of banken dat ze spierontspanners gebruikt.

Axelle Red (46) heeft ooit spierontspanners gebruikt en zou ook kleine ingrepen aan haar lippen hebben laten doen.

Joyce De Troch (40) De blonde schone had al eens een slechte ervaring met een chemische peeling die verkeerd afliep, maar spierontspanners blijft ze trouw.