Goed nieuws: het scalpel is (al lang) uit, non-invasieve, zachte ingrepen zijn in. Tien jaar jonger zonder snijden dus. Ook anders dan vijftien jaar geleden is het eindresultaat.
“We houden niet meer van artificieel; we willen natuurlijke resultaten. Daarom werken we met kleine ingrepen en kleine hoeveelheden, verspreid over lange tijd”, aldus dokter Ilan Karavani.

3 jaar jonger:
PEP JE HUID OP
Kan je huid een boost gebruiken omdat je last hebt van grove poriën, een rokershuid, fijne lijntjes of een vale teint? Een medische peeling verbetert de huidkwaliteit en is een pak zachter dan twintig jaar geleden.
Na drie a vier dagen is je huid gerecupereerd. (Vaak heb je meerdere beurten nodig voor een optimaal resultaat).

5 jaar jonger:
WEG MET PIGMENTVLEKKEN
Ouderdomsvlekjes kunnen je er ouder doen uitzien dan rimpels, maar je kunt ze bestrijden met chemise he peelings of laser- en lichtbehandelingen.

10 jaar jonger:
WEER STRAKKE CONTOUREN
Een jong gezicht is een stevig gezicht, inclusief strakke contouren- met dank aan de collageen productie in onze huid. Die neemt af met het ouder worden, waardoor je huid en contouren verslappen, maar deze behandelingen stimuleren de collageen-aanmaak.

12 jaar jonger:
DE GROTE MIDDELEN
Rimpels en een ingevallen gezicht kun je Iaten behandelen met botox en fillers.
Die laatste zijn injecties met hyaluronzuur, Radiesse, eigen vet … die (tijdelijk) rimpels, groeven en ingevallen holtes opvullen.
Botulinetoxine blokkeert tijdelijk de communicatie tussen zenuw en spier. Zo gaat die laatste rneer ontspannen en kunnen er geen rimpels meer worden gevorrnd.