Ik liet jullie op mijn IG account volgen toen ik in behandeling was bij de privé kliniek van Dr. Karavani in Antwerpen. Jullie waren, bleek uit de talrijke privé berichtjes, benieuwd naar mijn zo natuurlijk mogelijke strijd tegen de (zichtbare) vermoeidheid rond mijn ogen. Daarom zal ik hier even toelichten wat ik waarom heb laten doen zodat ik een uitgebreide uitleg kan geven in één keer in plaats van honderden privé berichtjes .

Zoals jullie kunnen vermoeden zijn mijn dagen vaak lang en de nachten kort (bij wie niet?!) en ook bij mij uit zich dat in wallen en fijne lijntjes onder de ogen. Ontsnappen kunnen we er niet aan, maar ten onder gaan zonder weerwerk zit niet bepaald in mijn aard. Ik ben wel geen fan van chirurgie of drastische ingrepen die onnatuurlijk zijn, maar gelukkig is er bij de kliniek van Dr. Karavani voor elk wat wils. De lieve dames stelden me er enkele weken geleden meteen gerust dat ze me prima konden voldoen  aan mijn behoefte. En die behoefte is om op een natuurlijke manier het beste uit mezelf halen om me elke dag lekker in mijn vel te voelen. Dit omdat ik ervan overtuigd ben dat zelfrespect niet alleen je buitenkant, maar ook je binnenkant een serieuze boost kan geven. Dus ik was er klaar voor en had er zin in.

Starten doe je met een huidanalyse waarbij ze bekijken wat de  eventuele problemen zijn en waar er ruimte is voor verbetering. Op basis hiervan stellen ze een behandeling voor. Bij mij kwamen dus de vermoeidheid onder de ogen en melasma (pigmentvlekken met dank aan mijn twee zwangerschappen) naar boven. Ai … veel werk aan de winkel dacht ik, maar toen volgde het goede nieuws dat ze een laser hebben die niet enkel de vermoeidheid en wallen kan behandelen, maar ook werkt op verjonging en vernieuwing van de huid om zo ook het melasma aan te pakken. Twee vliegen in één klap … I like. Het gaat om de fractional laser die je huid in drie behandelingen tijd “wakker maakt” als het ware en aanzet om zelf meer te werken en niet lui te zijn. Dat deze laser buiten het melasma en pigmentvlekken werkt op de onderhuid is mooi meegenomen. In de onderhuid zit namelijk collageen en elastine en die bepalen de soepelheid en strakheid van je huid. Deze gaan aanzetten tot verjonging is dus de key om die wallen te gaan bestrijden. Hoe werkt deze laser? Ze smeren eerst een verdovende crème die duidelijk zijn werk doet. Zeggen dat het als een massage voelt is overdreven, maar het is qua pijn zeker en vast te doen met dank aan de crème en verkoeling die ze je geven tijdens de behandeling. Op een uurtje ben je buiten en je ziet enkel een beetje rood. De dag erna kan je al weer normaal buitenkomen en je moet enkel achteraf nog een weekje een speciale crème smeren onder je dag –en nachtcrème. Je ziet het resultaat meteen al is het pas optimaal na drie behandelingen.

Aanvullend heb ik de groeven onder mijn ogen, die maken dat de wal extra kans maakt om in de spotlight te staan, een beetje laten bijwerken met Hyaluronzuur. Dit zuur is lichaamseigen (wat heel belangrijk is naar de afbraak ervan door het lichaam!) en is normaal gezien aanwezig in ons lichaam. Door de jaren heen heb je er soms een tekort aan en daar dit zuur zorgt voor de volheid van je gelaat zorgt dit tekort dus voor vervelende groeven. Door dit tekort aan te vullen (vaak is het zoals bij mij minimaal), krijg je terug een vollere look en kan je de lijnen gaan verdoezelen. Hoe werkt het? Ze smeren een verdovende crème een 15-tal minuten voor de behandeling. De behandeling zelf duurt amper 20 minuten en het voelt misschien een beetje vreemd, maar is eigenlijk pijnloos. Je kan ook meteen als je buiten loopt weer aan het werk of het terras op ;-). Je ziet er achteraf niets van (buiten de minder vermoeide blik uiteraard) en moet enkel nog een weekje een crème aan de ogen smeren die ze je meegeven.

Tot zover de behandeling bij Dr. Karavani. Om het resultaat van deze behandelingen te behouden is een goede thuisverzorging een must! Om de perfecte thuisverzorging te bepalen ben ik gaan aankloppen bij IKARI: zij bepaalden voor mij de juiste huidverzorgingsproducten met een gepersonaliseerd weekschema. Je kiest in de winkel ter plaatse samen met de dames, die duidelijk hun vak kennen, de producten die je het hele jaar door gaan ondersteunen bij je specifieke wensen of problemen.Ik heb deze keer gekozen voor de Collagen Lift ampullen. De naam zegt het zelf … eigenlijk is het een vitamineshot in de juiste dosering die ook nog eens het collageen dat onze huid zo nodig heeft om te stralen gaan boosten en stimuleren. Je gebruikt het in kuren van een maand, maar het is onschadelijk dus je mag het in principe het hele jaar door gebruiken wat veel dames doen omdat het effect zo spectaculair is.

En zo ben ik klaar om na mijn groot onderhoud een drukke, maar leuke zomer tegemoet te gaan met een nieuw project in de hoofdrol.