We streven allemaal naar een gezond lijf en een gelukkig leven. Om ons daarbij te helpen heeft dokter Ilan Karavani een boek uitgebracht: ‘Your Body Type’.

Hij combineert wetenschappelijke inzichten met elementen uit de natuurgeneeskunde. Zangeres Noa Neal (32) wilde daar graag meer over weten en woonde een ‘sessie’ van dokter Karavani bij.

WAT IS HET?

‘In feite is dit boek een test om uit te zoeken of je lichaam wel perfect in balans is.’

VOOR WIE IS HET?

‘Iedereen die met gezondheid bezig is, kan hier iets uit leren. Man, vrouw, jong, oud: ’t is echt een aanrader.’

HOE WERKT HET?

‘Met een vragenlijst’, legt Noa uit. ‘Bij mij is het resultaat behoorlijk goed, al zijn er toch puntjes waar ik aan moet werken. Zo moet ik aangepaste producten gebruiken voor mijn huid en moet ik meer scrubben. Daarnaast is me ook aangeraden om te koken met verschillende oliën en uitgeklaarde boter. Ik eet heel weinig vetten, maar soms heeft je lichaam juist wél vet nodig. Daarnaast heb ik tijdens die sessie met dr. Karavani ook ademhalingsoefeningen en yoga gedaan. En er werd gedurende twintig minuten water op mijn gezicht gedruppeld. Dat bracht me helemaal tot rust. Verder heb ik ontdekt dat minerale make-up veel beter is voor m’n huid. Zo kan je gezicht ademen.’

HOEVEEL KOST HET?

Voor het boek betaal je €34,50. Te koop in de IKARI Flagship Store of online of op bol.com

(Blik)