Vier redactrices sprayden, roken en beoordeelden tien deo’s uit het schap, elk met een andere claim. Daarnaast wierp ook huisarts Ilan Karavani een blik op beloftes en ingrediëntenlijsten.
“Een deodorant uitkiezen is niet zo simpel: de werking verschilt per formule en dan ook nog eens van persoon tot persoon.”
De tips van huidarts Ilan Karavani
- Een spray werkt beter dan een roller: de ingrediënten zijn fijner van partikel, waardoor ze beter in de huid dringen. Een roller is minder hygiënisch en bevat dus ook meer bewaarmiddelen.
- Niet elke antitranspirant of deodorant werkt even goed bij iedereen: dat hangt af van je persoonlijke transpiratie, het seizoen, de pH vanje huid, beharing etc.
- Een antitranspirant met aluminiumzouten gebruik je voor het slapengaan. Antitranspiranten werken het best als de aluminiumzouten de hele nacht de tijd krijgen om zich in de zweetkanaaltjes te installeren, zodat het vocht niet naar buiten kan. Gebruik een antitranspirant elke avond (en eventueel ochtend): het werkt als een kuur.
- Op zoek naar een goedkope, natuurlijke en goede deodorant en antitranspirant? Was je oksels met een blok marseillezeep (in een solide blok kunnen geen bacterieln overleven, dus bewaarmiddelen zijn niet nodig) tegen de geurtjes en wrijf ze daarnain met een natgemaakt aluinsteentje (bij de drogist). Dat laatste bevat net als alle antitranspiranten uit de test aluminiumzouten die ervoor zorgen dat de transpiratie afneemt.
- Geen enkele antitranspirant beschermt je tegen overmatig zweten. Hindert zweet je in je dagelijkse bestaan, dan kan het probleem opgelost worden met botox (tijdelijk) of laser (definitief).
Leave A Comment