Dr. llan Karavani is de anti-agingexpert van zijn privé kliniek in Antwerpen. Hij heeft de Ikari-lijn ontwikkeld waarmee je je huid op maat kunt verzorgen. Ook heeft hij verschillende boeken geschreven, waaronder Uw Huid en YourBodyType. In dat boek vertaalt hij de ayurvedische principes naar een westerse lifestyle, aangevuld met eigen inzichten.

Lees meer op yourbodytype.eu.

Een gezonde geest in een fit lichaam

“Ik begin de dag altijd met een wandeling in het park en sluit af met een koffie, dat is mijn bezinningsmoment. Ik was me, maak een groen sapje (komkommer, selder, spinazie, citroen en een scheutje gember) met mijn slowjuicer en neem wat noten mee als tussendoortje. Lunch is meestal een slaatje met wat proteïnen (ei, kip of vis), ‘s Avonds eet ik een soepje of warme groenten en een stukje vis. Na 20u schrijf ik en luister ik naar mijn favoriete YouTube-kanalen, het liefst met inspirerende TED-talks.”

Natuurlijke look

“Scrubben hoort bij mijn dagelijks ritueel, dat is fitness voor mijn huid. Verzorging op maat is mijn stokpaardje, dat ik heb kunnen uitwerken in de Ikari-lijn. Als extra behandeling vind ik de Superboost interessant, omdat het de natuurlijke functies van de huid versterkt. Het resultaat oogt ook natuurlijk.

“Voeding is een echt medicijn, daarom eet ik uitsluitend volgens mijn ayurvedisch lichaamstype, en alleen maar vers.”

Heel af en toe laat ik een prikje botox zetten wanneer mijn fronsrimpel te uitgesproken wordt. Een lifting zou ik niet doen, omdat ik niet het risico op een onnatuurlijke uitdrukking wil lopen.”

Niet jong, wel fit

“Ik hoef er niet als een twintiger uit te zien, maar me laten gaan is ook geen optie. De juiste voeding van hoge kwaliteit, de nodige supplementen en voldoende beweging zijn de basis. Ik ben niet sportief aangelegd, maar toch blijf ik in beweging: wandelen, fietsen, zwemmen… Stretchen is een must op mijn leeftijd, anders verstarren je spieren. Dagelijkse ademhalingstechnieken en de zonnegroet houden me fysieke en mentaal jong en alert. Net als mijn jaarlijkse ayurvedische detox kuur van 3 à 5 weken in India. De voordelen zijn onbeschrijflijk: een beter zicht zonder bril, een zachtere huid, een goed functionerende

lever en soepele gewrichten.”

Eet gezond en vers

“Ik eet strikt volgens mijn energetisch lichaamstype (info: yourbodytype.eu), altijd vers. Etensresten opwarmen doe ik niet. Voeding is een echt medicijn. Tenminste in de juiste hoeveelheden, met de correcte bereiding en de zes smaken (zoet, zuur, bitter, samentrekkend, pikant, zout).”

Leef volgens je natuur

“Leven volgens je natuur, in lijn met je talenten, normen en waarden, is de basis van een gelukkig, gezond en succesvol leven. En verder ‘juist’ eten, voldoende slapen, een diepe ademhaling en bewegen. Ook fysiek contact is essentieel: knuffel je geliefden en vrienden vaker.”