De N staat niet voor nieuw, alhoewel het in wezen een doorbraak is. Wellicht dé belangrijkste op gebied van esthetiek die we begin deze eeuw gaan meemaken.

Toen ik in 1984 mijn eerste stappen in de uiterlijke verzorging deed, waren alleen de grote ingrepen beschikbaar. Liftings, neuscorrecties, oogliftings en borstreconstructies waren zeer ingrijpende handelingen die weken recuperatie vereisten. Het resultaat was goed, maar nooit natuurlijk.

Vanaf de 90-er jaren kwamen de injectables het scalpel vervoegen. Talrijke nieuwe kandidaten zagen hier een opportuniteit om hun uiterlijk te verbeteren zonder veel bijwerkingen. Doch, voorzichtigheid was geboden. Te dikke lippen, te starre blik of een te volle wang waren al gauw de tekenen van deze nieuwe aanhangers van injectables. Alleen zij die minimale hoeveelheden sporadisch lieten inspuiten, konden een natuurlijke look bewaren.

We treden heden een nieuw tijdperk in. Deze van de Natuurlijke look. Het is niet meer de behandelaar, maar de patient die zichzelf hersteld. De regeneratieve en natuurlijke geneeskunde heeft haar weg naar de esthetiek gevonden. Net zoals een eeuw geleden de gelaatsreconstructies van oorlogsgewonden tot de plastische chirurgie heeft geleid, en botuline toxine voor spastische spiertrekkingen bij kinderen haar intrede in de wereld van rimpel heeft gedaan.

De N staat voor Natuurlijk, voor No Needle en voor Neurofeedback.

Deze concepten garanderen een natuurlijk uiterlijk door gebruik te maken van de natuurlijke regeneratieprocessen van het lichaam. De intelligentie van de natuur is perfect in staat om de opgebouwde spierspanningen en spierverslappingen op te heffen, door de controle over deze spieren weer in ons systeem te integreren.

Het resultaat is een natuurlijke mimiek, stevige en volumineuze spieren, zonder ongewenste contracturen. Uiteraard komt er geen naald bij te pas en kan u meteen al uw activiteiten hervatten inclusief de “party” van uw leven.