Preventie in de huidverzorging: De weg naar natuurlijke en duurzame schoonheid.

De euforie van de “instant” maakbare mens is stilaan aan het uitdoven. Waar 30 jaar geleden een zware chirurgische ingreep met één scalpelbeweging tientallen jaren van ons gelaat moest verwijderen, begrijpen we nu dat duurzame en natuurlijke resultaten tijd vergen. Zelfs overdreven gebruik van injectables zoals Hyaluronzuur of spierontspanners leidt op termijn tot misvormde gelaten. Niet bepaald het natuurlijk en duurzaam resultaat die we beogen.

Zoals elk levend substraat heeft ook de huid tijd nodig om zich te vernieuwen en te genezen.

Een mooie tuin ontstaat niet op een week, maar vraagt jaren van groei en onderhoud. Een goddelijk lichaam bereik je ook maar door jaren in de sportschool te trainen. Echte vriendschappen ontstaan na jaren van omgang, want vertrouwen bouw je niet in één dag.

Kunnen we de tijd echt halt doen houden?

Helena Rubinstein, uitvinder van de 4 huidtypen, zei ooit “Er bestaan geen lelijke vrouwen, alleen luie vrouwen”. Ze bedoelde uiteraard dat dagelijkse verzorging ons uiterlijk flink verbetert. Honderd jaar later blijven deze principes gelden, met gelukkig veel meer en betere instrumenten ter onze beschikking. De 4 huidtypen hebben plaats geruimd voor 300.000 huidtypen in het gecomputeriseerde Your Skin Type systeem en de preventie van huidveroudering met high-tech toestellen is de nieuwe tak geworden in de huidverzorging.

Technieken zoals Fraxionele lasers, Biofeedback, Fotofacial, LED lampen, micro-needling en de Vampire lift of PRP hebben een sterk regenererend vermogen op de huid. Ze houden de productie van collageen en Hyaluronzuur op peil, stimuleren de spierspanning en ontspanning, zorgen voor volume in het gelaat door meer spiermassa, bestrijden ongewenste pigmentaties, sluiten gesprongen bloedvaten, houden de poriën klein en onderhouden de huidspanning voor een strak gelaat.

Met geen of amper een paar uurtjes roodheid kan u meteen uw activiteiten hernemen. Een kort maandelijks bezoek in een professioneel verzorgingscentrum doet op termijn wonderen. Eens uw huidtoestand evolueert dient u slechts om de 3 maand de nodige tijd en zorg te stoppen in het onderhoud van uw huid. Dit onderhoud laat u best over aan een professional die verschillende technieken kan combineren tot een uniek programma op maat van uw huid.

Nigella Lawson, Gillian McKeith en Meg Ryan, drie vrouwen van bijna dezelfde leeftijd illustreren de noodzaak tot preventie. Hoewel ze amper in leeftijd verschillen, vertonen ze een beduidend verschil in hun uiterlijk. Tussen de natuurlijke frisse look van Nigella, de ouder lijkende Gillian en het onnatuurlijk gelaat van Meg is er een hemelsbreed verschil. Dit toont meteen de noodzaak tot regelmatige verzorging vergeleken met niets doen of alles in één sessie van inspuitingen te willen oplossen.

Kleine maar gerichte handelingen op geregelde tijdstippen doen wonderen. Uw gezondheidscoach voor de huid staat borg voor een professionele begeleiding en een natuurlijk en duurzaam resultaat.