Dr. Ilan Karavani:
“We weten al een tijd dat vervuiling slecht is voor onze gezondheid, nieuwsberichten herinneren er ons iedere dag aan. Brussel heeft vorige week haar autoloze zondag met succes afgerond. Dertig maal minder vervuiling!

Maar wist je dat de haven van Antwerpen vijf maal groter is dan de stad zelf?

Bij luchtvervuiling vrezen we vooral schade aan onze longen, maar onze huid heeft er evengoed onder te lijden. Toxische chemicaliën in de lucht veroorzaken ouderdomsvlekken, rimpels en een verslapte, stugge huid.

Inderdaad, dit zijn typische symptomen van huidveroudering. Het risico daarop stijgt met iedere wandeling in sterk vervuilde lucht, zeker bij mensen met een gevoelige huid.”

Dr. Ilan Karavani:
“Vervuilde lucht valt onze huid aan, maar we zijn niet weerloos. Hieronder lees je wat je kan doen ter bescherming tegen luchtvervuiling.”

Reinig je huid
Zelfs als je geen make-up draagt.
Zo haal je vervuilende deeltjes van jouw huid en blijft zij langer jong.

Hydrateer je huid
Wanneer de huid uitdroogt, ontstaan er kleine scheurtjes waarlangs onzuiverheden ons lichaam binnendringen.

Scrub of exfolieer

Zo verwijder je vervuilende onzuiverheden die diep in jouw huidporiën zijn gedrongen.

Gebruik antioxidanten
De beste bescherming tegen de invloed van vervuilende deeltjes. Ze zitten in groenten, fruit, donkere chocolade, thee en verzorgingsproducten. 

Smeer zonnemelk
Het beschermt jouw huid niet enkel tegen zonnestralen, maar ook tegen vervuiling. Onder invloed van uv-straling vallen giftige deeltjes jouw huid nog feller aan, ook op bewolkte dagen.

Gebruik chelatoren
Dat zijn stoffen die zware metalen binden en onschadelijk maken. Cosmetica die chelatoren bevatten, zijn nuttig zeker als je in een industriezone vertoeft.