Het geheim van mooie ogen

Een stralende blik is het ultieme kenmerk van jeugdigheid. Precies rond onze ogen verschijnen ook de eerste tekenen van veroudering. De voornaamste uitingen van veroudering in de zone rond de ogen zijn: vochtophoping, huidverkleuring, een dunne en verslapte huid, verkrampte spieren en verschuivingen van het vet rond de ogen. Een slechte bloedcirculatie is de voornaamste oorzaak.

Het begint allemaal vrij onschuldig met wallen en donkere kringen na een nachtje stappen. Meer dan op andere zones in het gelaat, is de circulatie van bloed en lymfevocht rond de ogen vatbaar voor een slechte afvoer van bloed terug naar het hart. De stuwing van het bloed doet bloedvaten uitzetten en zo lekken er vocht en later ook rode bloedcellen naar de omliggende huid.

Eerst treedt zwelling op door vochtophoping en daarna een blauwe verkleuring door de uitgezette venen. In dit stadium is alles nog omkeerbaar. Een nachtje rust en het juiste ontzwellende serum volstaat om uw frisse blik te herwinnen. Mettertijd worden de zwellingen en blauwe verkleuringen permanent zichtbaar door constante uitzetting van de bloedvaten. Donkere huidtypes reageren daarop door kringen van pigment te vormen rond de ogen. Wanneer ook rode bloedcellen door de bloedvatwand lekken, ontstaat een andere type verkleuring door de afzetting van het ijzerpigment dat in het hemoglobine van rode bloedcellen zit.

Ook de spieren rond de ogen hebben last van zuurstoftekort en verzuring. Ze verkrampen en zo ontstaan uitdrukkingsrimpels rond de ogen: de beruchte kraaienpootjes. Door gebrekkige bloedcirculatie gaat de huid rond de oogleden verslappen. Overhangende oogleden en wallen worden zichtbaar.

Rondom de ogen zit het vet van de oogrand en de wenkbrauwen. Zij zorgen voor een jeugdige blik. Mettertijd kwijnt dit vet weg, waardoor de wenkbrauwen dreigen te zakken.

We krijgen holle ogen met een uitgesproken traangleuf, die de vetwallen verder accentueert.

Een grondige analyse van de voornaamste knelpunten moet uitmaken welke techniek de beste is.

Het goede nieuws is dat al die euvels grotendeels kunnen worden vermeden wanneer we de bloedcirculatie preventief ondersteunen. Dat doen we met serums die de circulatie bevorderen en zwelling tegen gaan, maar ook serums die huidverslapping tegen gaan, zodat we niet te snel naar het mes moeten grijpen. Zo ligt een jeugdige blik binnen ieders handbereik.

  1. De zwelling mag ’s ochtens weggemasseerd worden. Oogspieroefeningen helpen eveneens, ook om het zicht te verbeteren. Ontzwellende serums zijn nuttig.
  2. Depigmenterende serums vormen de basis. Daarnaast is de Superboost ideaal omdat het de depigmenterende oplossing rechtsreeks door de poriën vervoert.
  3. Dit is de moeilijkste situatie omdat het pigment diep zit. Hier werkt de Superboost met speciale oplossingen heel goed. Andere oplossingen zijn agressiever en peelen de oude huid ten voordele van een nieuwere, lichtere huid. Dit gaat gepaard met een herstelperiode van dagen tot een week.
  4. Biofeedback gaat de spieren opnieuw opvoeden, waardoor de verkramping geleidelijk verdwijnt. Effecten zijn duurzaam. Inspuitingen met spierontspannende Toxine kan ook, liefst niet te krachtig om een natuurlijke uitdrukking te behouden. Serums die de huid ontspannen zijn een nuttige aanvulling.
  5. Stimulatie van de huid met Superboost is ideaal. Anders moeten we meteen naar Ablatieve lasers (CO2 of Er. Yag) of Plasma grijpen die de huid opwarmen en de bovenlaag verwijderen. Genezing gemiddeld 1 week. Zachtere opwarming kan ook, maar moet herhaald worden en is alleen voor milde gevallen met zeer dunne huid.
  6. Meer volume kan verkregen worden door eigen vet vulling of lipofilling. In milde gevallen helpt ook Hyaluronzuur (al dan niet gemengd met PRP = Platlet Rich Plasma).