Wat maakt pas echt het verschil als je het verouderingsproces wilt afremmen?
Vier anti-aging experts vertellen hoe je die frisse uitstraling nog jaren vasthoudt.

Dokter Ilan esthetisch arts en dermatoloog is een van de 4 experts in anti-aging.

Relax!
Dokter Ilan Karavani: “Huidveroudering heeft verschillende oorzaken. Diepere frons rimpels hebben te maken met verkrampte spieren, door stress bijvoorbeeld. Masseren en ontspannen helpt. Net als diep en bewust ademhalen: dan krijg je zuurstof in de diepere weefsels en blijft het volume in de diepte goed. Als je huid gaat verslappen, is het belangrijk om – zeker’s avonds – niet te veel suikers te eten en genoeg te slapen. ’s Nachts maakt je lichaam groeihormonen aan en kan je huid zich herstellen.”

Ga voor sterke ingrediënten.
Dokter Ilan Karavani: “Pycnogenol is het anti-aging-ingredient dat al het langst meegaat in cosmetica. Deze stof uit dennenschors is suiker bindend en helpt je huid om soepel te blijven. Stamceltechnologie is dan weer de allernieuwste vondst. Daarmee kunnen vrije radicalen en zware metalen gebonden worden, zodat ze geen impact meer hebben op je huid.”

Laat je hormonenbalans checken.
Dokter Ilan Karavani: “Haar dat dunner wordt, heeft vooral met je hormonenbalans te maken. Laat vanaf je veertigste dus geregeld je hormonenbalans nakijken. Met hormonenlotions of met supplementen kun je die weer in evenwicht krijgen.”

(Libelle)